Träning ger energi

Rejlers koncernchef Peter Rejler är full av energi - inte bara genom Rejlers devis "Energized Engineering", men också genom att få energi av att träna. Han utnyttjar alla möjligheter att hålla sig i form och anser att träning är anledningen till att han håller sig frisk, skadefri, sover gott och har sunda matvanor. Träning ger honom ökad självkänsla, livsglädje och balans i livet.

Peter Rejler blev intervjuad av P1 Sveriges Radio måndagen den 14 september. Bakgrunden till intervjun är en studie som utförts av Janet Johansson, forskare vid Företagsekonomiska institutionen vid Stockholms universitet, om chefer som brinner för motion och hur detta påverkar deras ledarskap.

Studien visar att stereotypen av en chef har ändrats från en korpulent man med en cigarr i ena handen och en drink i den andra, till en muskulös och svettig 45-åring som åker Vasaloppet. Janet Johansson förklarar att den nya typen av chefer ofta springer, simmar eller cyklar längre sträckor, och menar att detta kan vara en form av meditation då de får tid och möjlighet att tänka på saker i vardagen.

Peter Rejler är Rejlers koncernchef med knappa 2 000 anställda i Norden och är även far till 5 barn. Trots detta stora ansvar han har tid att träna cirka 2 timmar varje dag.

- Den genomsnittliga personen tittar på TV cirka 2,5-3 timmar varje dag. Om du tar bort 2 timmar och tränar då istället, så att du har tid. Jag vara på varje möjlighet; cyklar till jobbet, går av tunnelbanan några hållplatser innan och går snabbt den sista biten, kör några chins på utegymmet utanför jobbet och springer i trapporna. Det är inte så svårt att få in 2 timmar på dagen för att träna då, förklarar Peter Rejler.

För Peter Rejler är hälsa en hjärtefråga, och han uppmanar de anställda att hålla sig i form, utan att för den skull tvinga någon till det. Långt därifrån. Rejlers, med Peter Rejler i förarsätet, vill ge sina anställda de förutsättningar de behöver för att förbättra sin egen hälsa – något som också kommer att gynna företaget på lång sikt.

Peter Rejler avslutar intervjun med följande ord:
- Jag tror att folk trivs i en hälsosam organisation.

 

Lyssna på hela intervjun här >>