Jernbaneverket anlitar Rejlers för nytt terminalkoncept

Jernbaneverket ska överta driftansvaret för alla Norges godsterminaler. De vill därför säkerställa konkurrens om driften av terminalerna. Rejlers har fått i uppdrag att ta fram ett terminalkoncept och vara rådgivare i genomförandet av projektet.

Rejlers ska bidra med stöd i genomförandet av projektet samt utredningar och hjälp i utvecklingen av terminalkoncept. Arbetet kommer dessutom att omfatta stöd vid genomförandet av konkurrensutsättningen av terminaltjänsterna på alla Norges godsterminaler.

Avtalet gäller i upp till 6 år och innebär att Rejlers ska hjälpa Jernbaneverket i alla faser av projektet.

Rejlers division Railconsult har tidigare bistått med konkurrensutsättning av en rad terminaler, både i Norge och Sverige, och har byggt upp en betydande spetskompetens inom detta område.

– Jernbaneverket har lagt stor vikt vid nytänkande för att stärka godstrafikens konkurrenskraft, och därför är det mycket spännande för oss att få vara med och bidra till en lyckad vidareutveckling av terminaltjänsterna för järnvägstransport i Norge, säger Dagfinn Berge, divisonschef på Rejlers Railconsult.

– Jernbaneverket kommer nu att lägga mycket kraft på att stärka konkurrenskraften för godstrafiknäringen genom konkurrensutsättning av terminaltjänsterna. Rejlers fyller en viktig funktion i arbetet med att nå det här målet, säger Bjørn Kristiansen, trafikdirektör på Jernbaneverket.

 

Foto: Rejlers/Carl-Frederic Salicath