IT Solutions blir nytt segment i Rejlers

För att samordna våra satsningar inom digitaliserade tekniklösningar bildar vi ett nytt nordiskt segment, IT Solutions, som erbjuder övergripande IT-lösningar, främst inom energisektorn. Verksamheten finns i Norge, Sverige, Finland och står för cirka 15 procent av Rejlers totala omsättning.

IT Solutions erbjuder IT-tjänster och produkter inom energi och infrastruktur. Inom IT Solutions samlar vi även traditionella IT-tjänster, molntjänster och ett avancerat och modernt center för drift av kunders IT-miljöer. Basen i det nya segmentet utgörs av verksamheten i det norska dotterbolaget Rejlers Embriq som förvärvades i oktober. Rejlers Embriq levererar IT-driftstjänster till kunder i hela Norden och har i dag Norges främsta kompetens inom utveckling och leverans av nästa generations smarta elnät, Smart Grid. Till segmentet hör även verksamheterna i dotterbolagen Rejlers Energitjänster, ComIT Rejlers, intressebolaget Mirakelbolaget samt verksamheten för energimättjänster i Finland.

- Marknaden för IT Solutions drivs starkt framåt av omvärldens ökade krav på effektiva och miljöanpassade lösningar. Det medför en ökad efterfrågan på avancerade IT-system och löpande tjänster. Den tekniska utvecklingen går snabbt framåt, och all fysisk infrastruktur är på väg att digitaliseras.Tillgång till kompetens och strategisk användning av IT blir ännu viktigare i framtiden. Rejlers är väl positionerad på denna växande marknad, säger Thomas Pettersen, chef för IT Solutions och vd Rejlers Embriq.